Εύκολες συνταγές

Συνταγή με κρέμα φυστικιού προφιτερόλ

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό αφράτου προφιτερόλ γεμισμένου με μια απολαυστική κρέμα φυστικιού. Αυτά τα προφιτερόλ με κρέμα φυσικών είναι μια παραδεισένια απόλαυση που θα ικανοποιήσει το γλυκό σας και θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα. Τα ελαφριά και αέρινα κελύφη ζαχαροπλαστικής choux είναι το τέλειο δοχείο για την πλούσια και κρεμώδη γέμιση φυστικιών, δημιουργώντας μια αρμονική ισορροπία γεύσεων και υφών.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Νερό

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1/4 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4
Αυγά

1 φλιτζάνι
Βαριά κρέμα

1/2 φλιτζάνι
Φυστικοβούτυρο

1/4 φλιτζάνι
Ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι
Τσιπ σοκολάτας (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτά τα απολαυστικά προφιτερόλ με κρέμα φυσικού, θα δημιουργήσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους
– Ξύλινο κουτάλι
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη
– Μπολ ανάμειξης
– Μίξερ χειρός ή μίξερ βάσης
– Σπάτουλα
– Μαχαίρι
– Μικρή κατσαρόλα (για σοκολάτα, αν θέλετε)
– Χτυπήστε

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°F (200°C).
2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το ανάλατο βούτυρο και το αλάτι. Το αφήνεις να πάρεις βράση σε μέτρια φωτιά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια μπάλα και να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά του τηγανιού.
4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
5. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
6. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη, περάστε μικρούς σωρούς ζύμης στο έτοιμο φύλλο.
7. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν τα προφιτερόλ.
8. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτών των προφιτερόλ με κρέμα φυσικού θα γίνει περίπου 30 λεπτά, με επιπλέον 20-25 λεπτά για το ψήσιμο. Ο χρόνος ψυχής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου, αλλά είναι καλύτερο να τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πριν προχωρήσετε στη γέμιση.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👩‍🍳 *Συμβουλή του σεφ:* Για να διασφαλίσεις μια ελαφριά και αέρινη υφή, πρέπει να χτυπήσεις δυνατά τη ζύμη choux μετά την προσθήκη κάθε αυγού. Αυτό ενώνει αέρα στο μείγμα, με αποτέλεσμα υπέροχα φουσκωμένα προφιτερόλ.

  1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε την παχύρρευστη κρέμα, το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός ή μίξερ για να χτυπήσετε τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  2. Μόλις κρυώσουν τα προφιτερόλ, κόψτε τα στη μέση οριζόντια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
  3. Ρίξτε με κουτάλι ή με σωλήνα τη γέμιση της κρέμας φυσικού στο κάτω μισό κάθε προφιτερόλ.
  4. Αντικαταστήστε το επάνω μισό του προφιτερόλ για να κάνετε σάντουιτς με τη γέμιση.
  5. Για πρόσθετη απόλαυση, λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μικρά διαστήματα. Περιχύστε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το προφιτερόλ.
  6. Τα προφιτερόλ με κρέμα φυσικού είναι τώρα έτοιμα να τα πάρουμε!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
260

Συνολικό Λίπος
21g

Κορεσμένα λιπαρά
11g

Χοληστερόλη
131 mg

Νάτριο
100 mg

Υδατάνθρακες
13g

Ίνα
1g

Σάκχαρα
7g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια κομψή παρουσίαση, τακτοποιήστε τα προφιτερόλ με κρέμα φυσικού σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή σε ατομικά πιάτα γλυκού. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη για μια νότα κομψότητα. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με θρυμματισμένα φιστίκια ή λίγο λιωμένη σοκολάτα για μεγαλύτερη παρακμή.

Αυτά τα προιόντα είναι απολαυστικά από μόνα τους, αλλά μπορείτε να τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια σαντιγί για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε με μια πλευρά από φρέσκα μούρα ή μια κομψή φρούτων για να προσθέσετε ένα δροσιστικό και φρουτώδες στοιχείο στο επιδόρπιο. Η αντίθεση της κρεμώδους γέμισης φυσικών με την πικρή γεύση των φρούτων δημιουργεί μια αρμονική ισορροπία γεύσεων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους, φυλάξτε τα Προφιτερόλ Κρέμα Φιστικιού σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 2-3 ημέρες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τα δύο μέσα στην πρώτη ή δύο μέρες για να δείτε τη βέλτιστη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το προφιτερόλ Κρέμα Φιστικιού περιέχει πολλά συστατικά που προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Τα φιστίκια είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Παρέχουν επίσης απαραίτητες βιταμίνες και μετάλλα όπως βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και κάλιο. Αν και είναι πλούσιες σε θερμίδες, όταν απολαμβάνετε μέτρο, τα φιστίκια μπορούν να αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αν και τα ίδια τα προφητικά δεν θεωρούνται υγιεινή τροφή, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η απόλαυση απολαυστικών λιχουδιών με μέτρο μπορεί να είναι μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το να περιποιηθείς τον εαυτό σου με ένα νόστιμο επιδόρπιο όπως αυτά τα προφητικά με κρέμα φυσικού μπορεί να φέρει χαρά και ικανοποίηση, ενώ η ισορροπία είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας θρεπτικής δίαιτας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για προφιτερόλ με φυστικιού, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε και άλλες απολαυστικές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής. Μερικές παρόμοιες συνταγές περιλαμβάνουν προφιτερόλ με γέμιση Nutella, σφολιάτες κρέμα βανίλιας με γέμιση φράουλας ή αλατισμένα εκλέρ καραμέλας. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετική γεύση, ενώ εξακολουθούν να διαθέτουν την αγαπημένη ζύμη choux και τις κρεμώδεις γεμίσεις που κάνουν το προφιτερόλ τόσο ακαταμάχητο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για Προφιτερόλ με Κρέμα Φιστικιού είναι εμπνευσμένη από τη γαστρονομική ιδιοφυΐα του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστείου Pierre Hermé. Οι καινοτόμες δημιουργίες του και το πάθος του για συνδυασμό γεύσεων έχουν κάνει θρύλο στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής. Η προσοχή του σεφ Hermé στη λεπτομέρεια και η ικανότητα του να δημιουργεί επιδόρπια που είναι οπτικά εντυπωσιακά και απίστευτα νόστιμα έχουν χρησιμοποιήσει ως έμπνευση για αμέτρητους αρτοποιούς και σεφ σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τον Chef Hermé, άλλοι σημαντικοί σεφ ζαχαροπλαστικής που έχουν διαμορφώσει το τοπίο των επιδορπίων είναι η Dominique Ansel, ο δημιουργός του διάσημου cronut, και η Claire Ptak, γνωστή για τα απολαυστικά κέικ της στο Violet Bakery. Αυτά τα ταλαντούχα άτομα συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια της ζαχαροπλαστικής και να μας εμπνέουν να ερευνήσουμε νέες γεύσεις και τεχνικές στις δικές μας κουζίνες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button