Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τουρκικά μπισκότα καφέ και σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον τέλειο συνδυασμό πλούσιου τουρκικού καφέ και απολαυστικών μπισκότων σοκολάτας με αυτή την εξαίσια συνταγή! Κάθε μπουκιά θα σας μεταφέρει σε έναν κόσμο απολαυστικών γεύσεων και παραδεισένιων αρωμάτων. Η αντίθεση μεταξύ του τολμηρού, έντονου καφέ και των γλυκών μπισκότων που λιώνουν στο στόμα είναι απλά ακαταμάχητη. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους εκτιμούν την τέχνη της παρασκευής καφέ σε συνδυασμό με μια νότα σοκολατένιας ευδαιμονίας.

Συστατικά

Εδώ είναι τα συστατικά που απαιτούνται για να δημιουργήσετε αυτά τα λαχταριστά μπισκότα τουρκικού καφέ και σοκολάτας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Τούρκικος καφές
2 κουταλιές της σούπας

Νερό
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας

Μαύρη σοκολάτα
200 g

Ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι

Κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Τσιπς σοκολάτας
1 φλιτζάνι

Ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψετε αυτήν την απολαυστική συνταγή, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Τουρκική καφετιέρα ή μικρή κατσαρόλα
  2. Μπολ ανάμειξης
  3. Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  4. Μεζούρες και κουτάλια
  5. Ταψί
  6. Χαρτί περγαμηνής ή χαλάκι σιλικόνης
  7. Σχάρα ψύξης
  8. Φούρνος

Προετοιμασία

Ας βουτήξουμε στη διαδικασία βήμα προς βήμα προετοιμασίας αυτής της παραδεισένιας συνταγής για τουρκικά μπισκότα καφέ και σοκολάτας:

  1. Στην τουρκική κατσαρόλα ή τη μικρή κατσαρόλα, ετοιμάστε τον τουρκικό καφέ συνδυάζοντας 2 κουταλιές της σούπας τούρκικο καφέ, 1 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει να αναβράζει ο καφές, αφαιρέστε τον από τη φωτιά και αφήστε τον να καθίσει για λίγα λεπτά για να καταλαγιάσουν. Αυτό θα δημιουργήσει έναν δυνατό και αρωματικό τούρκικο καφέ.
  3. Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα και το ανάλατο βούτυρο μαζί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ζεσταίνοντας το μείγμα σε μικρά διαστήματα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διπλό λέβητα στην εστία.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Ρίξτε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και του βουτύρου στα χτυπημένα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το κτύπημα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  7. Ενσωματώστε αργά τα ξηρά συστατικά στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  8. Διπλώστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια, φροντίζοντας να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  9. Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σφίξει.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα στρώμα σιλικόνης.
  11. Βγάζετε την παγωμένη ζύμη από το ψυγείο και ρίχνετε μερίδες μεγέθους μιας κουταλιάς της σούπας στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.
  12. Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες, αλλά τα κέντρα να είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά.
  13. Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής για τουρκικά μπισκότα καφέ και σοκολάτας θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων 30 λεπτών χρόνου ψύξης για τη ζύμη.

[

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

]

Δυστυχώς, αυτή η συνταγή δεν είναι κατάλληλη για vegans καθώς περιέχει αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Ωστόσο, μπορείτε να εξερευνήσετε εναλλακτικές επιλογές για vegan αντικαθιστώντας συστατικά όπως το γεύμα λιναρόσπορου ή τη σάλτσα μήλου με τα αυγά και χρησιμοποιώντας βούτυρο φυτικής προέλευσης και τσιπς σοκολάτας χωρίς γαλακτοκομικά. Ο πειραματισμός με αυτές τις αντικαταστάσεις θα σας επιτρέψει να απολαύσετε μια φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτής της απολαυστικής απόλαυσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Για να διασφαλίσετε ότι τα μπισκότα τουρκικού καφέ και σοκολάτας γίνονται τέλεια κάθε φορά, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Χρησιμοποιήστε φρεσκοαλεσμένο τουρκικό καφέ για την καλύτερη γεύση στην προετοιμασία του καφέ σας.
  2. Όταν λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο, προσέξτε να μην την υπερθερμάνετε, γιατί μπορεί να έχει μια κοκκώδη υφή. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις το μείγμα γίνει λείο και λιώσει πλήρως.
  3. Κοσκινίστε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, σκόνη κακάο, μπέικιν πάουντερ και αλάτι) πριν τα ενσωματώσετε στο κουρκούτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τυχόν σβώλους και θα εξασφαλίσετε ομοιόμορφη υφή στα cookie σας.
  4. Όταν προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα καρύδια, διπλώστε τα απαλά στη ζύμη για να αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σκληρά μπισκότα.
  5. Η ψύξη της ζύμης είναι απαραίτητη για την επίτευξη της τέλειας υφής. Επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους και εμποδίζει τα μπισκότα να απλωθούν πολύ κατά το ψήσιμο. Αν προτιμάτε πιο παχύρρευστα μπισκότα, μπορείτε να κρυώνετε τη ζύμη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έως και όλη τη νύχτα.
  6. Παρακολουθήστε προσεκτικά τα μπισκότα όσο ψήνονται. Πρέπει να είναι ελαφρώς απαλά στο κέντρο όταν τα βγάλετε από το φούρνο, καθώς θα συνεχίσουν να σφίγγουν καθώς κρυώνουν. Το υπερβολικό ψήσιμο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ξηρά και τραγανά μπισκότα.
  7. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης. Αυτό τα βοηθά να ρυθμίζονται και να γίνονται πιο εύκολα στη χρήση.

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα μπισκότα τουρκικού καφέ και σοκολάτας με ένα ζεστό φλιτζάνι τούρκικο καφέ ή το αγαπημένο σας ρόφημα. Ο συνδυασμός των τολμηρών γεύσεων καφέ και της πλούσιας σοκολατένιας καλοσύνης είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (ένα μπισκότο) μπισκότα τουρκικού καφέ και σοκολάτας:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
150

Συνολικό Λίπος
9g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Trans Fat
0g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
80 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
16g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
9g

Πρωτεΐνη
2g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε μπισκότα τουρκικού καφέ και σοκολάτας, μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση πασπαλίζοντάς τα με μια δόση ζάχαρης άχνη ή σκόνη κακάο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικούς κόκκους καφέ ή τρίμματα σοκολάτας από πάνω για μια κομψή πινελιά.

Αυτά τα μπισκότα συνδυάζονται υπέροχα με ένα φλιτζάνι τούρκικο καφέ, καθώς οι γεύσεις αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα ποτήρι κρύο γάλα ή το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα.

Αν θέλετε να προσφέρετε μερικές εναλλακτικές, σκεφτείτε μια πιατέλα φρούτων με φρέσκα μούρα ή κομμένα πορτοκάλια για να προσθέσετε μια αναζωογονητική αντίθεση στις πλούσιες γεύσεις των μπισκότων. Ένα μικρό μπολ με σαντιγί ή παγωτό βανίλια μπορεί επίσης να είναι ένα απολαυστικό συνοδευτικό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα τουρκικού καφέ και σοκολάτας φρέσκα και νόστιμα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν μαλακά και λαστιχωτά για έως και 5 ημέρες.

Αν σκοπεύετε να τα απολαύσετε αργότερα ή θέλετε να φτιάξετε μια μεγαλύτερη παρτίδα, μπορείτε να καταψύξετε τα ψημένα μπισκότα. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη ή επανασφραγιζόμενη σακούλα, χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Ξεπαγώστε τα μπισκότα σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι έτοιμα να τα απολαύσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ τα τουρκικά μπισκότα καφέ και σοκολάτας είναι αναμφίβολα μια παρακμιακή απόλαυση, ορισμένα συστατικά προσφέρουν οφέλη για την υγεία:

  1. Μαύρη σοκολάτα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα έχει συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της υγείας της καρδιάς και η μείωση της φλεγμονής.
  2. Καρύδια: Γεματισμένα με υγιή λίπη, βιταμίνες και μέταλλα, τα καρύδια συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου, της καρδιάς και μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών.
  3. Καφές: Με μέτρο, η κατανάλωση καφέ έχει συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία, αυξημένα επίπεδα ενέργειας και χαμηλότερο κίνδυνο ορισμένων ασθενειών.

Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε αυτά τα μπισκότα με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν λαχταράτε πιο απολαυστικές λιχουδιές, δείτε μερικές παρόμοιες συνταγές που μπορείτε να απολαύσετε:

  1. Μόκα Μπράουνις: Ο συνδυασμός των γεύσεων του καφέ και της σοκολάτας σε ένα λαμπερό μπράουνι είναι μια παραδεισένια απόλαυση.
  2. Μπισκότα σοκολάτας εσπρέσο: Αυτά τα μπισκότα διαθέτουν την τολμηρή γεύση του εσπρέσο σε συνδυασμό με κομμάτια σοκολάτας για μια ακαταμάχητη απόλαυση.
  3. Cheesecake Τουρκίας λουκούμι: Εμπλουτισμένο με ροδόνερο και από πάνω μια στρώση πλούσιας γκανάζ σοκολάτας, αυτό το cheesecake αποτίει φόρο τιμής στις γεύσεις του λουκούμι.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Τουρκίας, όπου ο τουρκικός καφές κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Ο συνδυασμός αρωματικού καφέ και σοκολάτας αντανακλά την αρμονία των γεύσεων που συναντάμε συνήθως στα τουρκικά επιδόρπια.

Όσον αφορά τις πηγές έμπνευσης τροφίμων

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button